Unilux horren

Nederlands fabrikaat, al meer dan 35 jaar

Ventileren is belangrijk en gezond. Dat doe je met Unilux horren. De maatwerk horren van Unilux zijn een begrip in Nederland. Met een eigen fabriek in Nederland beheerst Unilux alle processen, van productontwikkeling tot levering van horren, ook het repareren worden snel en vakkundig gedaan in eigen fabriek.  Unilux kan altijd de beste kwaliteit maatwerk te leveren, binnen een zeer kort tijdsbestek.

Ook in het hoogseizoen, juist dan moet u aankunnen op Unilux.

Sinds 1990 produceert UNILUX horren in eigen fabriek in Nederland

Horren van Unilux

Bekijk hier de collectie van Unilux horren, per productgroep

Hor Deuren

Hordeuren van Unilux

Raamhorren

Raamhorren van Unilux

Meer horren

Specials in horren

Veel gestelde vragen

Hier vindt u een overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden over Unilux horren

Al sinds 1990 ontwikkelt en produceert Unilux horren in eigen fabriek in Nederland. We beheersen alle processen, van productontwikkeling tot levering en repareren zelf. Dit biedt ons de mogelijkheid om altijd de beste kwaliteit maatwerk te leveren, binnen een zeer kort tijdsbestek. Wij werken continu aan verbeteringen en innovatie wat de constante kwaliteit van een op maat gemaakt product waarborgt. De beste kwaliteit, de snelste levering: zaken waar we trots op zijn.

Unilux ontwikkelt en produceert alle producten zelf in eigen huis. Onze fabriek is gevestigd in het Brabantse dorp Boxtel, tussen Den Bosch en Eindhoven gelegen direct aan de A2. Op ruim 15.000 m2 vloeroppervlak maken we zelf alles voor je op kleur en maat met zo’n 100 medewerkers. Unilux producten worden uitsluitend onder Unilux merknaam verhandeld via onze Nederlandse horrenspecialisten of webshop. Wij kopen geen systemen in van buitenlandse toeleveranciers, zoals andere horrenleveranciers, simpelweg omdat die niet geschikt zijn voor Nederlandse raam/deur systemen. Alleen in Nederland draait de achterdeur naar buiten open; dit is bijna wereldwijd een uniek gegeven waardoor andere oplossingen nodig zijn. Bij Unilux hebben we alle kennis en kunde in huis om juiste oplossingen voor Nederlandse ramen en deuren te leveren. Behalve door productinnovaties onderscheidt Unilux zich door standaard hoogwaardige producteigenschappen te bieden Maar liefst 70 % van onze producten is gepatenteerd wat de producten onderscheidend én uniek maakt. Daarmee waarborgen wij al 30 jaar continuïteit in kwaliteit en toepasbaarheid van onze materialen en producten.

Er zijn verschillende soorten, typen deuren beschikbaar. Rolhordeuren, schuivende hordeuren, scharnierende en plissé hordeuren.

 

 

In het hoogseizoen kan het wat langer duren. Gemiddeld is de levertijd van maatwerk horren tussen de 10 en 15 werkdagen. 

Verschillende horren van Unilux zijn geschikt voor draaikiepramen. Zowel houten, kunststof en aluminium ramen kunnen worden voorzien van horren. 

Softfit Past altijd! Dé perfecte toepassing voor draaikiepramen

De ultradunne kunststof flens van de Softfit zorgt ervoor dat draaikiepramen beter sluiten. De hor is eenvoudig in de raamopening te klemmen wat schroeven of boren overbodig maakt. Het raam kan met de aanwezige hor moeiteloos geopend en gesloten worden.

De Softfit is bij uitstek geschikt voor draaikiep ramen.

De Softfit is geschikt voor draaikiep kozijnen in hout, kunststof en aluminium. Dankzij het slimme trekflapje is de hor in een handomdraai uit te nemen. De montage is snel en eenvoudig.

 

De vele kleuren waarin de Softfit standaard leverbaar is, maakt dat de hor ook een esthetisch verantwoorde keuze is.

Unilux levert haar horren in diverse standaard kleuren, zonder meerprijs. Bijna alle overige kleuren zijn tegen meerprijs leverbaar en poedercoaten wij direct zonder extra levertijd. 

Ventileren als basismaatregel, ook op uw school of werkplek

 

Dat ventileren belangrijk is, daarover is allang geen discussie meer. Frisse lucht helpt om de overdracht van virussen te beperken en zorgt voor een gezond leerklimaat in de klas. Daarom is ventileren zelfs aangemerkt wordt als één van de basismaatregelen in de strijd tegen het Corona virus.

Niet alleen in woningen en kantoren, maar ook op scholen is ventilatie van wezenlijk belang. Een raam openzetten op school, is nodig om voldoende frisse lucht in de klassen te krijgen. En die frisse lucht is weer belangrijk voor de concentratie en gezondheid van leerlingen, én om virusverspreiding te voorkomen. Met name vanwege dat laatste is ventilatie op scholen een veel besproken onderwerp. Benauwde warme lokalen, stoffige ruimten, beslagen ramen: de lucht in schoollokalen is vaak niet fris. Leerlingen verspreiden vocht, ziektekiemen, geurtjes en stof in de lucht.

Een ongunstig binnenmilieu ontstaat door een combinatie van de gebouweigenschappen en het onvoldoende ventileren. De meeste tijd wordt binnen doorgebracht, daarom is het binnenmilieu zo belangrijk.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen minder goed presteren in slecht geventileerde ruimten.

Ook kunnen er gezondheidsklachten optreden, zoals hoofdpijn, geurhinder, slijmvliesirritaties, overdracht van infectieziekten, verergering van astmaklachten en allerlei allergische reacties. Het gevolg kan een toename van ziekteverzuim van leerlingen en leerkrachten zijn. Goed ventileren is dus pure noodzaak. Voor woningen, kantoren en scholen, en daarmee ook voor ieders gezondheid.

360 miljoen aan subsidie

De overheid trekt in totaal 360 miljoen uit voor het verbeteren van ventilatie in schoolgebouwen. Scholen kunnen een aanvraag doen voor deze subsidie, alleen zij krijgen maar 30 procent van het bedrag dat ze nodig hebben vergoed. De andere 70 procent moeten ze zelf of samen met hun gemeente betalen.

Kies een Unilux hor

Heeft u een keuze voor een hor kunnen maken, dan kan u een bestelling of een meetafspraak maken. u kunt ook alle horren van Unilux bekijken of informatie aanvragen. 

Verder kijken

Bekijk alle horren van Unilux per soort:

klik op de link

info vragen

Wilt u meer informatie over Horren?

klik op de link

Meetafspraak maken

Wil t u een meetsafspraak maken?

klik op de link