Hunter Douglas is de wereldmarktleider op het gebied van raambekleding en raamdecoratie en een belangrijke fabrikant van bouwproducten. Het bedrijf heeft een wereldwijd netwerk van onafhankelijke en bedrijfsafhankelijke fabrikanten die verkopen, diensten aanbieden en de distributie van de retail handel ontwikkelen. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Rotterdam, Nederland.

Bekende labels van Hunter Douglas zijn o.a.

Luxaflex, Multisol, Sunway, ABZ raamdecoratie, Zonnelux, Unilux. Periodiek neemt Hunter Douglas belangrijke en/of kleinere bedrijven actief in binnenzonwering, buitenzonwering, bouwproducten en raambekleding over. Op gebied van horren is Hunter Douglas een belangrijke schakel in de Benelux markt.

Overname van Hamstra in 2010:

(bron: Weesper Nieuws)

Hamstra Horren is overgenomen door raambekleder Hunter Douglas. Het familiebedrijf zat ruim 85 jaar in Weesp, waarvan de laatste 35 jaar aan de Stationsweg. In 2001 verhuisde het bedrijf naar Almere omdat het daar drie locaties in één pand kon samenbrengen. Hamstra vierde vorig jaar het honderdjarig bestaan. Naar verluidt heeft Hamstra een jaaromzet van circa elf miljoen euro.

Hunter Douglas heeft overeenstemming bereikt over de overname van Hamstra, Nederlandse fabrikant van horren. Hamstra, met een omzet van 11 miljoen euro, neemt in Nederland een vooraanstaande
plaats in bij het ontwikkelen en fabriceren van horren. Het bedrijf, gevestigd in Almere, heeft 50 werknemers.

Hamstra heeft sinds jaar en dag een sterke reputatie vanwege haar brede assortiment kwaliteitsproducten. Het bedrijf biedt Hunter Douglas een goede basis voor het uitbreiden van deze activiteit door de productontwikkeling en exportinspanningen te combineren en tegelijkertijd in Nederland de marketing en distributie te versterken?, aldus Aad Kuiper, President & CEO van Hunter Douglas?

Hunter Douglas heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam en een managementkantoor in Luzern, Zwitserland. De Groep omvat 162 ondernemingen, die actief zijn in meer dan 100 landen. Hunter Douglas heeft circa 17.000 werknemers en behaalde in 2008 een omzet van USD 2,9 miljard.

Aluminium Fabriek te koop?

(Bron: Havenloods)

Rotterdam – Alle machines uit de aluminiumfabriek en plafondfabriek van Hunter Douglas worden verkocht. Op de veilingsite van Troostwijk Auctions kun je tientallen apparaten vinden die in de roemruchte fabriek aan de Piekstraat werden gebruikt voor het produceren van aluminium en plafondplaten.

Wegens het aanpassen van productieactiviteiten wordt de plafondplatenfabriek van Hunter Douglas geveild via het online platform van Troostwijk Auctions. De veiling is op dit moment geopend voor biedingen en sluit op donderdag 31 maart. De aluminiumfabriek wordt via een tender aangeboden. De tender sluit op woensdag 20 april.

Hunter Douglas is wereldmarktleider op het gebied van raambekleding en raamdecoratie en een belangrijke fabrikant van bouwproducten. Het bedrijf heeft Nederlandse roots en is actief in meer dan 100 landen, waaronder Azië, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Hunter Douglas Europe heeft twee jaar geleden besloten het smelten, gieten en walsen van aluminium en het vervaardigen van metalen ‘tiles & planks’ plafonddelen uit te besteden. Zo’n honderd mensen raakten daardoor hun baan kwijt. De complete aluminiumfabriek en plafondfabriek van Hunter Douglas worden nu verkocht via Troostwijk Auctions. De veilingmeester geeft aan veel buitenlandse kopers van ver over de Europese grenzen te verwachten voor beide verkooptrajecten.

Aluminiumfabriek

De Aluminiumfabriek van Hunter Douglas wordt op basis van een tender verkocht. De tender bestaat uit specials van de smelterij, gieterij en walserij, waaronder een smeltoven, een kantelbare gietoven, een blokgietmachine, een warm- en koudwalsinstallatie, een hot gas filterinstallatie, een slitlijn, gloeioven en een zeer mooie en jonge poedercoatinstallatie uit 2020.