meer muggen?

(Bron: nu.nl)

Het wordt de komende dagen warm en vochtig en dat zijn ideale omstandigheden voor muggen. Daarom verwacht Weerplaza de komende tijd een flinke toename van de prikgrage insecten, kopt Nu.nl op 9 mei 2023.

Een nat seizoen, zeker een nat voorjaar maakt de kans op meer muggen aanzienlijk groter.

Misschien heb je de eerste muggenbeet al te pakken, want de afgelopen week was het heerlijk weer voor muggen. De eerste officiële dag met twintig graden was een feit. Tegelijkertijd regende het regelmatig. Door de regen blijft er water staan in emmers, op platte daken en op andere oppervlakken. Als dit water stilstaat en niet te diep is, dan is het ideaal voor muggen om er hun eitjes in te leggen. Aangezien het vochtige en warme weer de komende week lijkt aan te houden, is de kans groot dat de hoeveelheid muggen flink zal toenemen. Het is normaal dat muggen rond deze tijd van het jaar actief worden. Het vervelendste moment komt nog: de muggenactiviteit piekt meestal in augustus. Om ervoor te zorgen dat de beestjes uit je huis blijven, raadt Weerplaza aan horrengaas te plaatsen voor ramen en deuren.

De horren van LUXAFLEX

Al meer dan 20 jaar productie en ontwikkeling van horren, onder de naam LUXAFLEX. Geniet van frisse lucht zónder hooikoortsklachten en insecten door horren te plaatsen voor ramen en deuren. Met de op maat gemaakte horren van Luxaflex® haal je echt kwaliteit in huis.

Plisse hordeur

Schuifpui hor

Raamhor

Vragen over LUXAFLEX horren

Vragen en antwoorden over horren van het merk LUXAFLEX. Staat uw vraag en het antwoord er niet bij, neem dan contact op met info@info-horren.nl

De prijs van een LUXAFLEX plissehordeur is afhankelijk van de afmetingen. Naast de afmetingen, zijn kleur, soort gaas, montagesituatie ook prijsbepalend. Een Allure deur is al verkrijgbaar vanaf €. 348,- 

De kosten van horren plaatsen zijn niet alleen afhankelijk van het formaat. De gemiddelde kosten voor een hordeur zijn €250,- tot €300,-. Het soort hor en of de hor al dan niet gemakkelijk in het frame kan worden geplaatst, hebben mede invloed op de kosten. Horren op maat zijn duurder dan horren in een standaardmaat.

Wilt u de prijs weten, kan U ons altijd een mail sturen met een foto van de situatie, dan sturen wij u een offerte. 

Ongestoorde nachtrust

Een goede ventilatie is cruciaal voor je welzijn en daarom slapen we als het kan met de ramen open. Dan is het wel zo prettig als de muggen buiten blijven, zodat jij uitgerust wakker wordt en niet ‘s nachts op zoek bent naar dat vervelende zoemertje. Daarom is een hor op maat de oplossing om er zeker van te zijn dat de slaapkamer insectenvrij blijft. Onze plissehorren en vaste horren zijn duurzaam, tot op de millimeter op maat gemaakt en verkrijgbaar in verschillende profiel- en gaaskleuren.

Niet alleen insecten-, maar ook pollen werend

Het primaire doel van een hor is het buiten houden van insecten, zodat je binnen ongestoord kunt genieten van de frisse lucht. Maar wist je dat onze horren ook verkrijgbaar zijn met pollenwerend gaas? Door te kiezen voor Poll-Tex® gaas wordt 90 procent van alle pollen uit de lucht gefilterd. Dat is de perfecte uitkomst als je last hebt van hooikoorts! Ook zijn onze horren beschikbaar met ClearView®, waarbij het zicht naar buiten verbetert en er 25 procent meer ventilatie mogelijk is doordat de draden van het gaas dunner zijn. En heb je huisdieren? Kies dan voor een hor met extra dik gaas tegen scherpe nagels.

Hordeuren voor elke tuin of elk balkon

Loop je ‘s zomers graag van binnen naar buiten de tuin in? Luxaflex® scharnierende en schuivende hordeuren bieden praktische en stijlvolle oplossing bij openslaande terras- of balkondeuren. Ook voor schuifpuien biedt onze schuivende hordeur een goede oplossing. Als je het fijn vindt dat je hordeur langzaam sluit, kun je kiezen voor het plaatsen van een SoftClose systeem in de rail; comfortabeler en veiliger!

Of kies voor de Plisse hordeur Allure of Volare, een deur met vlak gaas. Het verschil tussen plissé en vlakgaas? Plissé betekent in het Frans ‘geplooid’. Het gaas wordt in de deur gevouwen en bij elkaar gehouden door horizontale stabilisatiekoorden. De plissé hordeur kan zowel in als op het kozijn gemonteerd worden en op iedere willekeurige positie blijven staan zonder dat de hor weer terug in het kozijn schiet. Zo loopt u makkelijk in en uit.

Een rolhordeur op maat kan enkel in het kozijn gemonteerd worden. Eenmaal ingeklapt valt de rolhordeur niet op. Het gespannen stuk gaas rolt op in de compacte cassette van een deur en kan – net als de plissé hordeur – op welke gewenste stand open blijven staan middels een remsysteem. 

Kies voor horren!

Om ervoor te zorgen dat jij ook bij warmer weer in je huis geen insectenoverlast hebt, delen we in dit blog we een aantal tips, zodat jij goed voorbereid bent op de warme zomerdagen. Want horren zijn heel praktisch en bieden bescherming tegen insecten en allergieën, maar door de vele kleur-, structuur- en dessinmogelijkheden, past een hor op maat bij elk interieur.

Horren voor je schuifpui

Wanneer je je grote schuifpui of tuindeur optimaal wilt gebruiken en tegelijkertijd pollen en insecten buiten wilt houden, is een hor dé must have voor je interieur. Geniet het meest van de buitenlucht en lichtinval door een plissé hordeur te plaatsen. Het gaas van deze hor wordt in gebruik niet opgerold maar opgevouwen, waardoor je de doorkijk het meest benut. Een mooi voorbeeld is de Sencillo Grande rolhordeur waarin zich minder vuil gaat nestelen door het vlakke gaas. Daarnaast kan deze hordeur op iedere positie blijven staan – dit is niet mogelijk bij andere rolhordeuren. Ook zijn de onder- en bovenzijde voorzien van een borstel die uitwaaien van het gaas tegengaat. Door de maximale breedte van maar liefst twee meter en een hoogte van drie meter, zijn ook grotere raam- of deuroppervlaktes geen probleem.

Deze Hordeur is verkrijgbaar in vier standaard RAL-kleuren: wit, crème, zilver en antraciet. Daarnaast is het ook mogelijk om de hordeur in iedere andere RAL-kleur te bestellen. Hierdoor is het mogelijk om de profielkleur af te stemmen op de kleur van het kozijn. Daarnaast hebben deze hordeuren van hoogwaardig aluminium, een inbouwdiepte van slechts 25 millimeter en een elegante slanke uitstraling. Dit functionele design maakt de hordeur passend in iedere interieurstijl.

 

Speciaal voor vrienden